Equip i projecte

Birding Empordà és un projecte coordinat per Jordi Martí-Aledo i Àlex Ollé Torner, dos ornitòlegs amb molts anys d’experiència en l’observació i seguiment d’ocells a l’Empordà. Dani Marín Checa desenvolupa les tasques d’administració de la web.
El noticiari de Birding Empordà inclou citacions d’ocells rars o accidentals al territori, així com també d’ocells escasos. No es publiquen, però, citacions d’espècies especialment sensibles quan aquestes es troben als seus territoris de cria (per ejemple Àguila cuabarrada, Duc o Picot negre) ni dades concretes de nidificació que puguin comprometre la seguretat dels ocells. A més, en aquest noticiari hi trobareu citacions d’interès fenològic (primeres arribades d’ocells migradors, primeres dates de cria …) i numèric (censos absoluts per a una localitat, concentracions siginificatives en pas …). Quan una citació és considerada d’interès fenològic o numèric ve marcada amb (F) o (N), segons sigui el cas.
Els criteris taxonòmics i d’ordenació emprats en aquest noticiari segueixen les recomanacions de la IOC World Bird List.
Tanmateix, en aquest portal hi trobareu els següents continguts: (1) una secció d’articles sobre ocells de l’Empordà, (2) un apartat amb les llistes d’ocells observats als espais protegits empordanesos i (3) un llistat amb les citacions d’ocells rars o molt escasos homologades fins al moment a l’Empordà (segons criteri dels comitès de rareses CR-SEO i CAC).
L’equip de Birding Empordà vol agrair als seus patrocinadors el suport que donen a la iniciativa, així com l’aposta que fan pel turisme ornitològic; un turisme diferent, de qualitat i sempre respectuós amb el medi natural.
Salut i ornitologia.

Adreça de contacte: info@birdingemporda.comComments are closed.